KAKO POVEZATI EKIPO?

Si res želite, da se bodo vaši zaposleni rade volje istovetili z vrednotami, vizijo in cilji vašega podjetja? Koliko vas stane, ko ne uspete ustvariti okolja, kjer pogovor poteka sproščeno in odprto, kjer je nasprotno mnenje sprejeto, kjer so vloge v ekipi jasno določene in razumljene? Ali zaupate zaposlenim in oni vam? Kdaj ste si nehali zaupati?

OPIS PROGRAMA

Ko začnem pisati o programu Kako povezati ekipo?, se mi pojavi vprašanje, zakaj petnajst let delujem na področju raziskovanja in izboljševanja odnosov v ekipah in živim od teh rezultatov? Nisem se namreč posebej izobraževal na tem področju. Nimam tudi nobenega posebnega certifikata o kakršnikoli metodi na tem področju. Res je, da je bila prva spletna stran podjetja narejena nekje ob začetku delovanja. Res je tudi, da niti ene stranke nisem dobil preko spletne strani. Kaj me je obdržalo živega na tem področju? Ljudski glas. Zadovoljne stranke, ki so povedale svojo izkušnjo o našem sodelovanju naprej.

KAKO POVEŽEMO EKIPO?

PRVI KORAK
STOPIMO V STIK
Ko vzpostavimo s ključnimi ljudmi ali ključnim človekom ekipe kontakt, skozi pogovor najprej pridemo do tega, da se ključna oseba projekta kot vodja ekipe zaveda in obveže, da bo pri projektu aktivno in iskreno sodelovala. Če temu ni tako in s to osebo nisva vzpostavila pristnega odnosa, sodelovanje ni mogoče. Običajno nam uspe.
PRVI KORAK
ANALIZA STANJA
INDIVIDUALNI POGOVORI in ANALIZA STANJA
V naslednji fazi skupaj določimo ljudi, ki so v projektu ključni. Sledijo individualni pogovori z vsemi udeleženimi, ki so namenjeni temu, da si ustvarimo sliko zemljevida odnosov in njihovih dinamik.
ANALIZA STANJA
DELAVNICA
DELAVNICA v VARNEM OKOLJU
Sledi priprava na dvodnevno skupinsko delavnico, ki je pripravljena glede na specifike dinamik odnosov v ekipi. Skrbno ustvarimo dovolj varno okolje, kjer je mogoče počasi, korak za korakom, raziskovati vzroke, zakaj nismo zmogli pristnih odnosov in boljšega sodelovanja. Kdaj smo si nehali zaupati? V dveh dneh postavimo temelje bodočega sodelovanja. In tudi način, kako bomo sodelovali v bodoče.
DELAVNICA
PO DELAVNICI
RAZVOJ in NADGRADNJA STANJA
Običajno sodelujemo vsaj eno leto. V tem času negujemo in nadgrajujemo to, kar smo v dveh dneh postavili. Ljudem dajemo znanja, s pomočjo katerih je tudi njihovo osebno življenje kvalitetnejše, vredno človeka. Tako se lojalnost podjetju zgodi skoraj sama od sebe. Koliko nas stane?
PO DELAVNICI

Povezava na kontaktni obrazec.

ODZIVI / REFERENCE

Ajda Jerkič
HR specialist, In516ht d.o.o.

                Ko me je Iztok prosil, da napišem par besed za njegovo spletno stran, sem imela najprej v mislih tole: Iztok je motivacijska bomba za boljši svet. Ker to verjetno ne bi bilo dovolj, je prav, da navedem dejstva, ki so v našem podjetju še okrepila uspešno delovanje.

Profesionalni in osebni razvoj, ter učinkovitost in zadovoljstvo zaposlenih, gredo z roko v roki s poslovno uspešnostjo. A le podjetja, ki svoje vrednote tudi resnično živijo in se zavedajo pomembnosti zgleda na najvišjem nivoju, bodo to lahko prenesla na vse zaposlene. Sodelovanje z Iztokom smo tako otvorili z delavnico z lastniki podjetja. Pozitivna izkušnja nam je odprla drugačne poglede na vodenje, sodelovanje, motiviranje in kreativnost. Začela se je pot sodelovanja, ki na tem mestu vključuje prav vse zaposlene. Z Iztokovo pomočjo tako uspešno krepimo komunikacijske sposobnosti, sodelovanje in povezovanje med člani ekip, spodbujamo proaktivnost in odgovornost, ter možnost izražanja sebe kot pomembnega individuuma za vrhunske dosežke celotne skupnosti.

Prav je, da je življenjska popotnica, ki jo delodajalci dajemo svojim zaposlenim, optimistična in prepredena z izkušnjami, na katere bodo tudi čez mnogo let gledali s pozitivizmom in navdihom. Iztok tako ni samo bomba dobrega. Je človek, ki verjame in iz vsakega posameznika izvabi najboljše.

Rok Šimenc
direktor
BSC Poslovno podporni center d.o.o., Kranj
Regionalna razvojna agencija Gorenjske

                 Zagotovo si želimo, da bi podjetje, ki ga vodimo, delovalo kot ekipa. Ekipa, ki usklajeno pripoveduje poslovno zgodbo. Kadar ni tako, se ponavadi zatečemo k tako imenovanemu team buldingu. Žal le tega večina razume samo kot lep aktiven dan v družbi s sodelavci. Po team building vajah pričakujemo, da bomo delovali teamsko in potem nas vedno znova preseneti, da je najkasneje čez teden dni spet vse enako kot pred tem. Iztokov pristop je drugačen, poglobljen, individualen na eni in skupinski na drugi strani. Vsak lahko gradi le na sebi, na svojih talentih, ki te na eni strani bogatijo in na drugi strani ovirajo. Talente spodbuja in prav tako opozarja česa se mora vsak posameznik paziti. Kot pravi Iztok, ni potrebno, da smo sodelavci tudi prijatelji. Kot sodelavci pa moramo skupaj uspešno in dobro delati. In njegov pristop nam to zagotavlja. 

Helena Šubelj
vodja kadrovske službe, Spar Slovenija d.o.o.

                Ko smo iskali izvajalca za usposabljanje zaposlenih na naši upravi na temo komunikacije in javnega nastopanja, smo prišli v stik tudi s podjetjem Korak. Našo pozornost je pritegnila ponudba za izvedbo, ki je bila nekoliko drugačna od ostalih. Po prvem stiku z Iztokom Bevkom pa smo se za sodelovanje z njim tudi odločili, saj smo iz njegove predstavitve prepoznali, da Iztok ponuja več in na drugačen način kot drugi. Kot vodja kadrovske službe pa se po koncanem izobraževanju seveda vedno vprašam: Kaj so se ljudje naučili med usposabljanjem? Ali jim to lahko koristi pri delu?
Iz povedanega in zapisanega ob koncu izvedbe izobraževanja se zrcali dejstvo, da so udeleženci zapustili delavnice z mnogimi novimi spoznanji, ki so ravno pri tej temi zelo pomembni. Tudi iz klepeta s sodelavci, ki so se tega izobraževanja udeležili je videti, da se Iztok zna s svojim pristopom in vsebino popolnoma prilagoditi potrebam udeležencev; jih pritegniti k sodelovanju in spoznavanju novih stvari. Naš cilj, da omogočimo zaposlenim, da so uspešnejši pri svojem delu je z izvedenim izobraževanjem dosežen.

Prof. dr. Danijel Rebolj
prodekan na Fakulteti za gradbeništvo
Univerze v Mariboru

                  Vse bolj jasno postaja, da je motivirana skupina, v kateri vlada zaupanje in naravnava k skupnim ciljem, osnova za dobro delo, dobro počutje in uspeh. Veliko knjig govori o izgradnji skupine (team building), toda ko smo želeli to uresničiti v praksi, smo se znašli pred veliko težavo: kako začeti? In tukaj se lahko le zahvalim svoji srečni zvezdi, da sem takrat spoznal Iztoka, saj je njegovo delo z nami prebilo led. Marsikaj bo še treba zgraditi v našem timu, toda zahvaljujoč njegovim delavnicam, ki tudi same izžarevajo vrednote, ki jih uči (iskrenost, zaupanje, sodelovanje), smo nepovratno stopili na pot preobrazbe.

Eva Tomšic Porenta
direktorica računovodskega servisa EGIDA d.o.o.

                  Zaupanje – komunikacija – sodelovanje. Odlična trojka, na kateri temelji delavnica medsebojne komunikacije, ki jo izvaja Iztok v prečudovitem okolju mariborskega Pohorja. Konec tedna, sredi novembra, kot ustvarjen za poglabljanje v medsebojne odnose z ljudmi, ki si jih večinoma nisem sama izbrala za tesne sodelavce. Korak za korakom, z Iztokovo pomočjo, spoznavam te ljudi na drugačen način. Zazrem se vanje in ugotovim, da jih sploh ne poznam. Kot da jih vidim prvič. Da so prijetni, komunikativni in zaupanja vredni. Da je z njimi lepo delati in da mi sploh ne gredo na živce. V vsakdanjem, neizprosnem delovnem tempu je sicer težje nadaljevati s pridobljenimi spoznanji. Pa vendar je vsako, še najmanjše spoznanje dovolj, da so naši vsakodnevni pogovori bolj prijetni, da se veselim še tako majhnih izrazov naklonjenosti, da razumem besedo, ki zveni morda grobo ali netaktno.. Korak za korakom. Še tako majhen korak napredka v naših medosebnih odnosih je velik korak v medsebojnem zaupanju, komuniciranju in sodelovanju.

https://www.kirmiziyilan.com/
http://www.sexvibe.video/