PARTNERSKI ODNOS

Kako postati ljubeč partner, brez da izgubim samega sebe?

Delavnice za tiste, ki si želijo v varnem okolju postaviti temelje ljubeče partnerske zveze ali razumeti, zakaj jim na tem področju še ne uspeva.

OPIS

Prej ali slej obdobje romantične zaljubljenosti mine. Soočimo se in se zapletemo v nasprotja v partnerski zvezi. Ne znamo jasno izraziti svojih pričakovanj, ne zmoremo slišati potreb drugega. Lažje, kot se soočiti z igrami moči v odnosu, je poiskati različne izhode iz začaranega kroga na videz nerešljivih nasprotij. In bolečin. Poiščemo si različne družbene zadolžitve, množice (športnih) aktivnosti. Lažje je vzdrževati hišo in vrt, otroku v nedogled brati pravljico, postoriti še nekaj v kuhinji ali na računalniku, kot iskreno pogledati in si povedati, kaj v odnosu pogrešam, kje in kaj me boli. Zakaj sem prenehal zaupati in upati?

V začetku je možno s posamičnimi nasveti in tehnikami, kako prisluhniti in kako izraziti svoje potrebe partnerju, narediti prve korake k izboljšanju partnerske zveze. Seveda pod pogojem, da si oba to želita in sta si pripravljena dati še eno možnost.

Pozneje pride na vrsto običajno soočenje z dvema precej temeljnima čustvoma strahu in jeze. Korenine takšnih čustev običajno segajo precej globlje od trenutnega partnerskega odnosa. Partner mi tako nudi le možnost, da se s temi potlačenimi čustvi soočim in razumem njun izvor. V nas so namreč iz otroštva prizadeti deli, ki želijo biti videni, negovani in potolaženi. Dokler tega ne razumem, lahko partnerja doživljam na določenih področjih kot sovražnika, namesto da postane moj zaveznik. V obdobju romantične zaljubljenosti smo ga namreč doživljali kot osebo, ki ve, kaj potrebujemo.

Ko smo trdno odločeni, da bomo vztrajali, korak za korakom ustvarjamo pogoje za zrelo partnersko zvezo. Takrat imamo možnost preiti z načela, narediti drugemu nekaj, kot bi si želel, da naredi on meni, na načelo, da drugemu naredim nekaj tako, kot bi si želel on.

DELAVNICE / TERMINI

Trenutno zaradi okoliščin ni razpisanih delavnic.
Za individualno obravnavo kot par (ali posameznik), nas kontaktirajte. 

FOTO UTRINKI

ODZIVI

Miha in Darja Krebs

                Na delavnice hodiva predvsem vsak zase, kjer vsak po svoje raziskujeva najprej sebe. Skozi to pa spoznavava, da se je najin odnos spremenil. Enostavno sva raje skupaj, bolj sva pristna in odkrita. Kar spoznava in “oddelava” na delavnici, skušava prenesti v vsakdanje situacije. Ne samo, da se znava bolje pogovarjati in zmeniti stvari, znava se tudi bolje skregati. Marsikatera ovira je odpadla, to pa dela najin odnos svobodnejši in lepši.

https://www.kirmiziyilan.com/
http://www.sexvibe.video/